Blogg ALGERENT

Medel mot mossa, alger och svartmögel

ALGERENT

MAJ 17,2021

Facade rens kan du nemt og bekvemt fixe selv

Væksten af svampe, alger og skimmel øges i takt med, at klimaet bliver varmere og mere fugtigt. En anden grund til, at skimmelsvamp lettere opstår i dag, er, at moderne facademaling er miljøvenlig.


Før i tiden indeholdt facademaling høje koncentrationer af kemikalier som bly og kviksølv for at bekæmpe sort skimmel og alger. Godt for facaden, men værre for miljø og mennesker. Men det er godt, at vi er gået over til mere miljøvenlige facademalinger.


Med moderne farver betyder det, at vi skal rengøre og vaske facaden oftere end før. Hvor ofte afhænger af, hvordan man gør det, og hvilken type rengøringsmiddel man bruger.


Problemer med sort skimmel og alger er meget forskellige, alt efter hvor i landet man bor. I storbyerne er der flere problemer med skimmelsvamp og grønne lag på facaden end i landområderne. Jo mere luftforurening, jo bedre trives de mikroorganismer, der er grundlaget for skimmel- og algedannelse.


Kystområder har normalt ikke problemer med sort skimmel og alger. Vinden indeholder meget salt, som har en negativ indvirkning på mikroorganismerne. Derfor er facaderne mere hvide på vestkysten end på østkysten, og der er mindre sort mug og alger.

Højtryksrensning ved facaderens

Det anbefales ikke at bruge en højtryksrenser til at vaske facaden. Der er meget stor risiko for at skubbe vand ind bag facaden, hvilket kan give problemer med skimmelsvamp bag facaden. Desuden vil du have lige så meget skimmel og alger året efter.


At bruge en højtryksrenser er som at slibe facaden med sandpapir. Du fjerner skimmelsvampen og algerne fra overfladen, men de bliver siddende i porerne i overfladen.

Udstyr og Alge midler til facaderens

Du skal selvfølgelig bruge beskyttelseshandsker, rengøringsmiddel, vand og sandsynligvis en stige.


Valget af rengøringsmiddel afgør, hvordan du påfører blandingen på facaden. Hvis du synes, det er en behagelig fysisk aktivitet at vaske facaden, kan du bruge opvaskemiddel, sæbe eller eddike.


Du skal bruge en facadebørste og en spand med blandingen. Facadebørsten skrubber sort skimmel og grønalger væk fra overfladen. Den langsigtede effekt før ny vækst er meget begrænset, hvis du bruger opvaskemiddel, sæbe eller eddike. Produkterne neutraliserer ikke sort skimmel, alger eller lav på facaden.


Hvis du vil vaske facaden hurtigt og nemt og mindre hyppigt, skal du vælge Algerent.


Så kan du påføre blandingen med en lavtrykssprøjte. Et normalt etplanshus på 150 kvadratmeter kan vaskes på 2 timer. Et hus i to etager vil tage lidt længere tid, da du skal stå på en stige.


Man påfører blandingen på facaden, og så er det klaret. Sort skimmel, alger og lav neutraliseres med det samme med Algerent. Med tiden vil væksten blive vasket væk af regn og vind. Hvis du vil have en hurtig ren facade, kan du efter 48 timer skylle facaden med en haveslange.

Produkter fra ALGERENT


ALGERENT
ALGRENT
Til enkel begroning
Dækker op til 80 kvm*
149 kr316 kr

BEDSTE VALG

2st ALGERENT
PROFFS
Til Professionel sanering.
Dækker op til 200 kvm*
398 kr790 kr

MEST POPULÆRE

ALGERENT
PROFFS
Mod svære begroninger
Dækker op til 100 kvm*
199 kr395 kr

* Mængden af Algerent afhænger af typen af begroning.

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
OPTIMAL
ALGERENT
Til enkel begroning
Dækker op til 80 kvm*
149 kr316 kr

MEST POPULÆRE

ALGERENT PROFFS
Mod svære begroninger
Dækker op til 100 kvm*
199 kr395 kr

BEDSTE VALG

2st ALGERENT PROFFS
Til Professionel
sanering. Dækker op til 200 kvm*
398 kr790 kr

*Mængden af Algerent afhænger af typen af begroning.

Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
mossa på Shingeltak

Bloggarkiv

Undersøgelser af problemet med mos og alger på tage
Blogg ALGRENT ALGRENT MAJ 25,2023 Undersøgelser af problemet med mos og alger på tage Det...
Tagrensning. Tips fra en kunde, der har købt ALGERENT PROFFS
Blogg ALGERENT ALGERENT Nov 15,2022 Grundig og avanceret tagrensning En person fra Halland i Sverige...
Hvornår skal man udføre en taginspektion
Blogg ALGERENT ALGERENT Juni 12,2023 Hos Algerent bliver vi nogle gange spurgt, om det er...