ALGERENT ER EFFEKTIVT OG BIONEDBRYDELIGT

TERRASSERENS

ALGERENT PROFFS

235 anm.

199 kr395 kr

TERRASSERENS

Tvätta altan med Algrent

ALGERENT PROFFS

235 anm.

199 kr395 kr

* Sammenligningsprisen refererer til det markedsledende produkt inden for samme areal.

Anbefalet produkt til Terrasserens

Korte Produktfakta

Til professionel fjernelse af alger, mos, lav og skimmelsvamp.

Er optimeret til effektivt at fjerne vanskelige begroninger som flisepest og skimmelsvamp.

Langtidsvirkning mod ny begroning i op til 5 år.

Er biologisk nedbrydelig

1 liter ALGERENT PROFFS koncentrat er nok til op til 100 m². Giver op til 21 liter meget effektivt middel.

Fakta ALGERENT PROFFS til Terrasserens

ALGERENT kan bruges på terrasser og terrassebrædder af trykimprægneret gran og fyr, lærk, bangkirai og komposit. Det virker på ubehandlede, behandlede eller malede terrassebrædder.

Blandingen kan bruges på de fleste materialer såsom træ, beton, sten, mursten, gips, plast, tagplade, stof, tagpap, eternit og kompositmaterialer.

Blandingen kan påføres med en lavtrykssprøjte, børste, pensel eller rulle.

Blegner eller påvirker ikke overflader, som blandingen anvendes på. I tilfælde af højglans på overfladen anbefales det at skylle overfladen efter maks. 12 timer, fordi blandingen kan mattere overfladen.

Det anbefales, at blandingen påføres, når udetemperaturen er mellem 0 og 25 grader, og at det er regnfrit i 12 timer efter påføring.

ALGERENT PROFFS indeholder skumdæmpende midler og er velegnet til lav- og højtrykssprøjter.
Forbrug af produktet
Rengöring av mossa, alger, lava, svartmögel, rödalger och kakelpest
Vejledning Terrasserensning

Forudsætninger

Overfladen, der skal behandles, skal være tør, og der må ikke forventes kraftig regn inden for de næste 12 timer. Den anbefalede udetemperatur er mellem 0 og 25 grader, så ALGERENT ikke fordamper for hurtigt.


Arbejdsgang

1.Fortynd 1 del ALGERENT PROFFS + 20 dele vand til normal behandling. Ved kraftig begroning som skimmel og flisepest, se ”Forbrug af produktet".


2. Påfør blandingen på overfladen med en lavtrykssprøjte, børste, pensel eller rulle, så den flyder let fra overfladen.


3. Efter 12 timer er blandingen færdig med at virke og er trængt ind i overfladens porer. Begroningen er nu død.


3b. Hvis overfladen har en høj glans, anbefaler vi, at du vasker overfladen efter 12 timer, da der ellers er risiko for, at overfladen bliver lidt mat.


4. Nu er alt klar. Vejr og vind vil til sidst vaske de døde begroningen væk. Begroninger som mos og lava kan være op til 1 år om at blive vasket væk af regnen.


 4b. Hvis du vil fjerne den døde begroning tidligere, kan du skylle den behandlede overflade med vand (haveslange eller højtryksrenser). Vent mindst 48 timer efter behandlingen med at gøre dette.

Tips Terrasserensning

Overfladen på en terrasse består normalt af både snavs og begroning. På grund af dårlig vandafledning vasker regn ikke snavset af terrassen på samme måde som et tag. Derfor er det effektivt at rengøre og behandle mod begroning på samme tid.

Bland derfor rengøringsmidler som f.eks. sæbe i ALGERENT-blandingen. Dosér rengøringsmidlet i henhold til emballagen og ALGERENT i henhold til instruktionerne. Brug en almindelig skurebørste, og skrub snavset af dækket. Skyl dækket i henhold til instruktionerne.

En god lavtrykssprøjte koster et par hundrede kroner og kan købes i de fleste byggemarkeder. Da overfladen på et tag som regel er over 100 kvadratmeter, er det godt givet ud at gøre arbejdet på taget lettere.

Det kan være fristende ikke at behandle en overflade, der ikke har nogen synlig begroning. Husk på, at meget af begroningen først vil blive synlig efter et par år, når rodsystemet har etableret sig i overfladens porer. Hvis du ikke behandler en overflade, vil begroningen sandsynligvis kun blive synlig der.

For at ALGERENT skal give et optimalt resultat, er det vigtigt, at behandlingen får lov til at virke i mindst 12 timer på overfladen. Behandl derfor ikke overflader, der er belagt med frost, eller hvor der forventes store mængder regn inden for 12 timer.

ALGERENT er biologisk nedbrydeligt. Men hvis man behandler overflader med ALGERENT uden for vækstsæsonen, undgår man at beskytte planter og blomster mod direkte kontakt med blandingen.

Högeffektiv Alg och mögeltvätt

Derfor skal du terrasserenser regelmæssigt

ALGERENT kan bruges på trykimprægnerede dæk af gran og fyr, lærk, bangkirai og komposit. Det virker på ubehandlede, behandlede eller malede terrasser.


Den mest almindelige begroning på terrassen er alger og skimmelsvamp. Men mos og lava kan også forekomme, hvis du ikke har vasket din terrasse i mange år.


I de fleste tilfælde er det den dårlige vandafledning, der skaber det fugtige miljø, som primært forårsager alger. Det er vigtigt at fjerne alger og sort skimmel, da de kan forårsage råd på terrassen og svække konstruktionen.


Desuden gør alger og skimmelsvamp terrassen meget glat, hvilket kan medføre skader, hvis man glider.

Bedste måde at rense eller fjerne en terrasse på

Afhængigt af hvilken type terrasse du har, og hvilken type begroning du har på din terrasse, er metoden til rengøring forskellig. Med det rigtige udstyr og den rigtige alge- og skimmelvask er det nemt at gøre.

For at få det bedste resultat af din terrasserensning bør følgende ting være opfyldt:

 • Ekstern temperatur mellem 0 og 25 grader
 • Temperaturen på det materiale, der skal behandles, bør ikke være mere end 25 grader. Udfør derfor ikke arbejdet i direkte sollys, men når det er overskyet.
 • Der bør ikke forventes større regnmængder inden for de næste 12 timer.

mögel på trall, altan eller trädäck

Effektiv måde at algefjerner terrasse

Den mest effektive måde at rense terrassen på er at fjerne alger og snavs på samme tid.

Snavs på din terrasse er som regel nedfald fra træer, jord fra haven eller måske børnenes juice, som de spildte sidste sommer.


For at fjerne snavs fra terrassen skal du bruge en slags tensid. Mere avancerede tensider findes f.eks. i rengøringsmidler, mens mere simple tensider findes i opvaskemiddel og sæbe. For at rengøre din terrasse for snavs er det normalt tilstrækkeligt at bruge opvaskemiddel eller sæbe.


Tilsæt derfor 1 spiseskefuld opvaskemiddel til blandingen med algemiddel for at fjerne snavs og alger på samme tid.

Sådan bruger du en højtryksrenser til algfjerne

En højtryksrenser er et fantastisk redskab til rengøring af din terrasse, hvis den bruges rigtigt.

Højtryksrenseren er et værktøj, ikke en maskine, der fjerner alger og sort mug.


Hvis du spuler din terrasse med højtryksrenserens tryk, fjerner du alger, men samtidig ødelægger du terrassen. Du "sliber" algerne (og den beskyttende overflade) væk, mens du presser vandet dybt ned i dækket.


Resultatet er, at dækket rådner, og træet flækker. Det eneste, du får, er reduceret styrke, sviende fødder og endnu flere alger næste år.

Brug højtryksrenseren i stedet for effektivt at spule dækket efter Algerent-behandlingen.


Hvor meget tryk skal du bruge for at undgå at ødelægge terrassen? En god tommelfingerregel er at bruge maksimalt det dobbelte af trykket fra haveslangen. En haveslange giver et tryk på 3-5 bar, så højtryksrenseren bør maksimalt give et vandtryk på 10 bar fra dysen.

Högeffektiv Alg och mögeltvätt

Gængse fejl ved rensning af træterrasse

Behandl kun der, hvor algerne er synlige

Det tager et par år, før vækster som alger, mos, lav og skimmelsvamp bliver synlige for det blotte øje. Hvis du vælger ikke at behandle et område af terrassen med Algerent, vil algerne fortsætte med at trives der. Derfor bør du behandle hele terrassen, hvis du vil dræbe algevæksten.


Spuler for hårdt med højtryksrenseren

For højt vandtryk fra højtryksrenseren vil gøre træets overflade ru og presse vand ind i træet. Det betyder, at du vil få endnu flere alger og skimmelsvamp næste år.


ALGERENT fjerner ikke snavs

På en terrasse eller et trædæk er der som regel både snavs og begroninger som f.eks. alger. Algerent vasker ikke snavs væk i form af jord eller pletter fra nedfaldne blade. Men Algerent fjerner alger, skimmelsvamp og mos meget effektivt.

Rensning af trædæk med klorin

Klor er et stærkt alkalisk og miljøskadeligt kemikalie, som man kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Det har meget ringe effekt på alger, skimmelsvamp og mos på porøse overflader som f.eks. træ. Klor er kun aktivt på overfladen og trænger ikke ind i materialet og dræber rødderne på grund af overfladespændingen. På hårde materialer som fliser har klorin en effekt på skimmelsvamp.


Hvis du bruger klorin på din terrasse, vil terrassen falme, og skruerne, der holder terrassen på plads, vil begynde at ruste. Desuden vil træfibrene blive nedbrudt, hvilket kan påvirke hele konstruktionen.


Brug derfor ikke klorin, da det vil ødelægge din terrasse i løbet af få år.

mögel på trall, altan eller trädäck

Bedste måde at rense terrassen på

Det mest almindelige materiale på en terrasse er imprægnerede terrassebrædder. Nogle behandler det med olie, andre med produkter som Sioo:X træbeskyttelsesprodukter. Men det mest almindelige er, at de imprægnerede terrassebrædder er helt ubehandlede.


De fleste ønsker at rense terrassen om foråret og gøre den klar til at stille havemøbler, grill osv. ud. Efter den lange vinter er der som regel spor af alger, sort skimmel og snavs.

Uanset om du har behandlet din terrasse eller ej, er metoden til at rense terrassen den samme. Hvis du har en træterrasse, der er behandlet med f.eks. Sioo:X træbeskyttelsesprodukter, kan det være nødvendigt at efterbehandle terrassen efter vask.


Den bedste måde at rense terrassen på er at fjerne snavs, alger og skimmelsvamp samtidig med, at du bruger ALGERENT og sæbe.

Trin-for-trin-guide til at rense terrassebrædder

Den mest almindelige begroning på terrasser er alger og skimmelsvamp. Hvis du har meget skimmelsvamp på din terrasse, anbefaler vi, at du bruger ALGERENT PROFFS og blander 1:10.

 1. Skyl dækket med en højtryksrenser eller haveslange for at fjerne overfladesnavs. Lad vognen tørre i et par timer.
 2. Bland Algerent 1:15 til behandling af grønalger eller Algerent Proffs 1:10 til behandling af primært skimmelsvamp.
 3. Påfør blandingen på terrassen med en lavtrykssprøjte, pensel, børste eller rulle. Overfladen skal fugtes grundigt. Normalt er forbruget ca. 0,25 liter blanding pr. kvadratmeter. For at optimere effekten af ALGERENT skal terrassen være fugtig i et stykke tid, før den tørrer. Undgå derfor at arbejde i direkte sollys.
 4. Lad blandingen sidde på terrassen i mindst 12 timer.
 5. Derefter kan du forsigtigt skylle de døde alger af med en haveslange eller højtryksrenser. Hvis du bruger en højtryksrenser, skal du sørge for at reducere trykket, så terrassen ikke bliver beskadiget af den kraftige vandstråle.
 6. Nu kan du nyde en terrasse fri for alger og skimmelsvamp i op til 5 år.
Högeffektiv Alg och mögeltvätt

Beskyt din terrasse med den rette behandling

Selv om du behandler din terrasse med olie, sæbe eller Sioo:x, vil det ikke beskytte dig mod begroninger som alger og skimmelsvamp. Disse produkter vil dog hjælpe med at forhindre, at der så let opstår revner i terrassen, og overfladen vil blive glattere.

Ulempen ved at behandle terrassen er, at farven på terrassen ændrer sig, da du tilfører olie eller fedt til træet. Så selv om du vælger en farveløs terrasseolie, vil den blive markant mørkere efter et par behandlinger.


Mange ønsker ikke nogen behandling af deres imprægnerede terrasse, fordi de godt kan lide den "grå drivtømmerfarve". Hvad gør man så?


Det eneste, du kan gøre, er at acceptere, at der vil være nogle revner i terrassen, når du ikke behandler den. Disse små revner er kun et æstetisk problem, da det ikke påvirker konstruktionens holdbarhed eller det faktum, at du får splinter i fødderne.

Hvordan påvirker skimmelsvamp træ?

For at få skimmelsvamp på terrassen har du brug for fugt, ilt, næringsstoffer og den rette temperatur. Hvis du fjerner en af disse fire faktorer, vil du ikke få skimmelsvamp. Men den eneste faktor, du til en vis grad kan påvirke, er næringsstofferne.


Hvis man vasker terrassen regelmæssigt med sæbe eller et andet tensid, fjerner man alle næringsstofferne. Desværre er du nødt til at gøre det hele året rundt, hvis du vil undgå skimmelsvamp på din terrasse.

mögel på trall, altan eller trädäck

Sådan fjerner du bedst alger fra din terrasse

Den bedste måde at fjerne alger på er med et algemiddel som ALGERENT. Grønalger er nemme at fjerne, og der skal en lav koncentration af benzalkoniumklorid til at fjerne algerne. Bland Algerent i henhold til instruktionerne, og påfør det på din terrasse. Efter 12 timer er Algerent færdig med at virke, og du har en terrasse fri for alger.

Rengøring af træterrasse med eddike

Et tip er at rense trædækket med eddike. Eddike har en lav Ph-værdi på omkring 4,5. Produktet fås normalt i to varianter, en 12% og en 24% i dagligvarebutikken. Begge styrker af eddike betragtes som en svag syre.


Tipset er at blande 2 dl eddike, 1 liter vand og et par dråber rengøringsmiddel. Derefter skrubber man trædækket med denne blanding for at fjerne alger og skimmelsvamp.

Det virker desværre ikke og har en meget begrænset langtidseffekt på alger og skimmelsvamp. Men du får en ren terrasse fri for snavs.


Det, der sker, er, at man mekanisk fjerner de yderste alger og skimmelsvampe på terrassens overflade. Eddiken dræber ikke algerne, men hæmmer deres vækst i et par uger. Effekten af eddiken over et helt år er ikke-eksisterende.

Högeffektiv Alg och mögeltvätt

Rens terrassen med brun sæbe og eddike

Et andet tip er at rense terrassen med brun sæbe og eddike. I dette tilfælde er sæben erstattet af opvaskemiddel. Tippet går ud på at blande 2 dl eddike, 1 liter vand og 0,5 dl sæbe og skrubbe terrassen med blandingen.


Både brun sæbe og opvaskemiddel er tensider, hvor sæbe normalt klassificeres som en simpel tensid. Grunden til, at du skal bruge en større mængde sæbe end opvaskemiddel, er, at tensider er simplere og mindre koncentrerede.

Tensider opløser fedt og snavs fra en hård eller blød overflade. Sæbe har ingen effekt på alger og skimmelsvamp.


Igen fjerner man mekanisk alger og skimmelsvamp fra terrassens overflade. Hverken sæbe eller eddike har nogen effekt på begroningen.

Brug ukrudts eddike på terrassen

Ukrudts eddike er stort set det samme som eddike, men er ikke så filtreret. Når man fremstiller eddike, renses produktet efter destillation. Hvis eddiken skal bruges i fødevarer, sker rensningen i flere trin for at fjerne slaggeprodukter fra fermenteringen. Ukrudts eddike er bare en eddike med flere affaldsprodukter i.


Ukrudts eddike har ingen effekt på alger og skimmelsvamp. Den hæmmer væksten af alger i kort tid på grund af sin lave PH-værdi. Den langsigtede effekt er ubetydelig.

mögel på trall, altan eller trädäck

Rensning af terrasse og behandling med brun sæbe

Det er effektivt at rengøre terrassen med brun sæbe for at fjerne snavs. Men det har ingen effekt på alger og skimmelsvamp. Et sæbebehandlet trædæk får en meget flot og varm farve.

Fordi sæbe indeholder fedt, hjælper det med at reducere revner i terrassen.

Sådan får du det bedste resultat med brun sæbe på din terrasse.

 1. Behandl terrassen med ALGERENT for at fjerne alger og skimmelsvamp, se Vejledning Terrasserensning.
 2. Efter 12 timer skylles terrassen med haveslangen for at fjerne den døde begroning.
 3. Bland brun sæbe i en spand med lunkent vand. Cirka 3 dl sæbe til 10 liter vand. Det er nok til ca. 30 kvadratmeter terrasse.
 4. Skrub terrassen med sæben med en grov skurebørste.
 5. Lad det derefter tørre, skyl ikke sæben af. Fedtstoffet i sæben skal trænge ind i terrassen.
 6. Det er gjort. Terrassen føles nu blød, giver en varm fornemmelse og er fri for alger og skimmel i op til 5 år.
 7. Hvis du ønsker en større effekt af sæben, dvs. en glattere og mere grå overflade, skal du bare skrubbe sæben igen.

Fjernelse og rengøring af andre overflader med ALGERENT
Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Derfor skal du terrasserenser regelmæssigt

ALGERENT kan bruges på trykimprægnerede dæk af gran og fyr, lærk, bangkirai og komposit. Det virker på ubehandlede, behandlede eller malede terrasser.


Den mest almindelige begroning på terrassen er alger og skimmelsvamp. Men mos og lava kan også forekomme, hvis du ikke har vasket din terrasse i mange år.


I de fleste tilfælde er det den dårlige vandafledning, der skaber det fugtige miljø, som primært forårsager alger. Det er vigtigt at fjerne alger og sort skimmel, da de kan forårsage råd på terrassen og svække konstruktionen.


Desuden gør alger og skimmelsvamp terrassen meget glat, hvilket kan medføre skader, hvis man glider.

Bedste måde at rense eller fjerne en terrasse på

Afhængigt af hvilken type terrasse du har, og hvilken type begroning du har på din terrasse, er metoden til rengøring forskellig. Med det rigtige udstyr og den rigtige alge- og skimmelvask er det nemt at gøre.

For at få det bedste resultat af din terrasserensning bør følgende ting være opfyldt:

 • Ekstern temperatur mellem 0 og 25 grader
 • Temperaturen på det materiale, der skal behandles, bør ikke være mere end 25 grader. Udfør derfor ikke arbejdet i direkte sollys, men når det er overskyet.
 • Der bør ikke forventes større regnmængder inden for de næste 12 timer.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Effektiv måde at algefjerner terrasse

Den mest effektive måde at rense terrassen på er at fjerne alger og snavs på samme tid.

Snavs på din terrasse er som regel nedfald fra træer, jord fra haven eller måske børnenes juice, som de spildte sidste sommer.


For at fjerne snavs fra terrassen skal du bruge en slags tensid. Mere avancerede tensider findes f.eks. i rengøringsmidler, mens mere simple tensider findes i opvaskemiddel og sæbe. For at rengøre din terrasse for snavs er det normalt tilstrækkeligt at bruge opvaskemiddel eller sæbe.


Tilsæt derfor 1 spiseskefuld opvaskemiddel til blandingen med algemiddel for at fjerne snavs og alger på samme tid.

Sådan bruger du en højtryksrenser til algfjerne

En højtryksrenser er et fantastisk redskab til rengøring af din terrasse, hvis den bruges rigtigt.

Højtryksrenseren er et værktøj, ikke en maskine, der fjerner alger og sort mug.


Hvis du spuler din terrasse med højtryksrenserens tryk, fjerner du alger, men samtidig ødelægger du terrassen. Du "sliber" algerne (og den beskyttende overflade) væk, mens du presser vandet dybt ned i dækket.


Resultatet er, at dækket rådner, og træet flækker. Det eneste, du får, er reduceret styrke, sviende fødder og endnu flere alger næste år.

Brug højtryksrenseren i stedet for effektivt at spule dækket efter Algerent-behandlingen.


Hvor meget tryk skal du bruge for at undgå at ødelægge terrassen? En god tommelfingerregel er at bruge maksimalt det dobbelte af trykket fra haveslangen. En haveslange giver et tryk på 3-5 bar, så højtryksrenseren bør maksimalt give et vandtryk på 10 bar fra dysen.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Gængse fejl ved rensning af træterrasse

Behandl kun der, hvor algerne er synlige

Det tager et par år, før vækster som alger, mos, lav og skimmelsvamp bliver synlige for det blotte øje. Hvis du vælger ikke at behandle et område af terrassen med Algerent, vil algerne fortsætte med at trives der. Derfor bør du behandle hele terrassen, hvis du vil dræbe algevæksten.


Spuler for hårdt med højtryksrenseren

For højt vandtryk fra højtryksrenseren vil gøre træets overflade ru og presse vand ind i træet. Det betyder, at du vil få endnu flere alger og skimmelsvamp næste år.


ALGERENT fjerner ikke snavs

På en terrasse eller et trædæk er der som regel både snavs og begroninger som f.eks. alger. Algerent vasker ikke snavs væk i form af jord eller pletter fra nedfaldne blade. Men Algerent fjerner alger, skimmelsvamp og mos meget effektivt.

Rensning af trædæk med klorin

Klor er et stærkt alkalisk og miljøskadeligt kemikalie, som man kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Det har meget ringe effekt på alger, skimmelsvamp og mos på porøse overflader som f.eks. træ. Klor er kun aktivt på overfladen og trænger ikke ind i materialet og dræber rødderne på grund af overfladespændingen. På hårde materialer som fliser har klorin en effekt på skimmelsvamp.


Hvis du bruger klorin på din terrasse, vil terrassen falme, og skruerne, der holder terrassen på plads, vil begynde at ruste. Desuden vil træfibrene blive nedbrudt, hvilket kan påvirke hele konstruktionen.


Brug derfor ikke klorin, da det vil ødelægge din terrasse i løbet af få år.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Bedste måde at rense terrassen på

Det mest almindelige materiale på en terrasse er imprægnerede terrassebrædder. Nogle behandler det med olie, andre med produkter som Sioo:X træbeskyttelsesprodukter. Men det mest almindelige er, at de imprægnerede terrassebrædder er helt ubehandlede.


De fleste ønsker at rense terrassen om foråret og gøre den klar til at stille havemøbler, grill osv. ud. Efter den lange vinter er der som regel spor af alger, sort skimmel og snavs.

Uanset om du har behandlet din terrasse eller ej, er metoden til at rense terrassen den samme. Hvis du har en træterrasse, der er behandlet med f.eks. Sioo:X træbeskyttelsesprodukter, kan det være nødvendigt at efterbehandle terrassen efter vask.


Den bedste måde at rense terrassen på er at fjerne snavs, alger og skimmelsvamp samtidig med, at du bruger ALGERENT og sæbe.

Trin-for-trin-guide til at rense terrassebrædder

Den mest almindelige begroning på terrasser er alger og skimmelsvamp. Hvis du har meget skimmelsvamp på din terrasse, anbefaler vi, at du bruger ALGERENT PROFFS og blander 1:10.

 1. Skyl dækket med en højtryksrenser eller haveslange for at fjerne overfladesnavs. Lad vognen tørre i et par timer.
 2. Bland Algerent 1:15 til behandling af grønalger eller Algerent Proffs 1:10 til behandling af primært skimmelsvamp.
 3. Påfør blandingen på terrassen med en lavtrykssprøjte, pensel, børste eller rulle. Overfladen skal fugtes grundigt. Normalt er forbruget ca. 0,25 liter blanding pr. kvadratmeter. For at optimere effekten af ALGERENT skal terrassen være fugtig i et stykke tid, før den tørrer. Undgå derfor at arbejde i direkte sollys.
 4. Lad blandingen sidde på terrassen i mindst 12 timer.
 5. Derefter kan du forsigtigt skylle de døde alger af med en haveslange eller højtryksrenser. Hvis du bruger en højtryksrenser, skal du sørge for at reducere trykket, så terrassen ikke bliver beskadiget af den kraftige vandstråle.
 6. Nu kan du nyde en terrasse fri for alger og skimmelsvamp i op til 5 år.
Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Beskyt din terrasse med den rette behandling

Selv om du behandler din terrasse med olie, sæbe eller Sioo:x, vil det ikke beskytte dig mod begroninger som alger og skimmelsvamp. Disse produkter vil dog hjælpe med at forhindre, at der så let opstår revner i terrassen, og overfladen vil blive glattere.


Ulempen ved at behandle terrassen er, at farven på terrassen ændrer sig, da du tilfører olie eller fedt til træet. Så selv om du vælger en farveløs terrasseolie, vil den blive markant mørkere efter et par behandlinger.

Mange ønsker ikke nogen behandling af deres imprægnerede terrasse, fordi de godt kan lide den "grå drivtømmerfarve". Hvad gør man så?


Det eneste, du kan gøre, er at acceptere, at der vil være nogle revner i terrassen, når du ikke behandler den. Disse små revner er kun et æstetisk problem, da det ikke påvirker konstruktionens holdbarhed eller det faktum, at du får splinter i fødderne.

Hvordan påvirker skimmelsvamp træ?

For at få skimmelsvamp på terrassen har du brug for fugt, ilt, næringsstoffer og den rette temperatur. Hvis du fjerner en af disse fire faktorer, vil du ikke få skimmelsvamp. Men den eneste faktor, du til en vis grad kan påvirke, er næringsstofferne.


Hvis man vasker terrassen regelmæssigt med sæbe eller et andet tensid, fjerner man alle næringsstofferne. Desværre er du nødt til at gøre det hele året rundt, hvis du vil undgå skimmelsvamp på din terrasse.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Sådan fjerner du bedst alger fra din terrasse

Den bedste måde at fjerne alger på er med et algemiddel som ALGERENT. Grønalger er nemme at fjerne, og der skal en lav koncentration af benzalkoniumklorid til at fjerne algerne. Bland Algerent i henhold til instruktionerne, og påfør det på din terrasse. Efter 12 timer er Algerent færdig med at virke, og du har en terrasse fri for alger.

Rengøring af træterrasse med eddike

Et tip er at rense trædækket med eddike. Eddike har en lav Ph-værdi på omkring 4,5. Produktet fås normalt i to varianter, en 12% og en 24% i dagligvarebutikken. Begge styrker af eddike betragtes som en svag syre.


Tipset er at blande 2 dl eddike, 1 liter vand og et par dråber rengøringsmiddel. Derefter skrubber man trædækket med denne blanding for at fjerne alger og skimmelsvamp.

Det virker desværre ikke og har en meget begrænset langtidseffekt på alger og skimmelsvamp. Men du får en ren terrasse fri for snavs.


Det, der sker, er, at man mekanisk fjerner de yderste alger og skimmelsvampe på terrassens overflade. Eddiken dræber ikke algerne, men hæmmer deres vækst i et par uger. Effekten af eddiken over et helt år er ikke-eksisterende.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Rens terrassen med brun sæbe og eddike

Et andet tip er at rense terrassen med brun sæbe og eddike. I dette tilfælde er sæben erstattet af opvaskemiddel. Tippet går ud på at blande 2 dl eddike, 1 liter vand og 0,5 dl sæbe og skrubbe terrassen med blandingen.


Både brun sæbe og opvaskemiddel er tensider, hvor sæbe normalt klassificeres som en simpel tensid. Grunden til, at du skal bruge en større mængde sæbe end opvaskemiddel, er, at tensider er simplere og mindre koncentrerede.

Tensider opløser fedt og snavs fra en hård eller blød overflade. Sæbe har ingen effekt på alger og skimmelsvamp.


Igen fjerner man mekanisk alger og skimmelsvamp fra terrassens overflade. Hverken sæbe eller eddike har nogen effekt på begroningen.

Brug ukrudts eddike på terrassen

Ukrudts eddike er stort set det samme som eddike, men er ikke så filtreret. Når man fremstiller eddike, renses produktet efter destillation. Hvis eddiken skal bruges i fødevarer, sker rensningen i flere trin for at fjerne slaggeprodukter fra fermenteringen. Ukrudts eddike er bare en eddike med flere affaldsprodukter i.


Ukrudts eddike har ingen effekt på alger og skimmelsvamp. Den hæmmer væksten af alger i kort tid på grund af sin lave PH-værdi. Den langsigtede effekt er ubetydelig.

Ingen mossa tak med Algrent Proffs

Rensning af terrasse og behandling med brun sæbe

Det er effektivt at rengøre terrassen med brun sæbe for at fjerne snavs. Men det har ingen effekt på alger og skimmelsvamp. Et sæbebehandlet trædæk får en meget flot og varm farve.

Fordi sæbe indeholder fedt, hjælper det med at reducere revner i terrassen.


Sådan får du det bedste resultat med brun sæbe på din terrasse.

 1. Behandl terrassen med ALGERENT for at fjerne alger og skimmelsvamp, se Vejledning Terrasserensning.
 2. Efter 12 timer skylles terrassen med haveslangen for at fjerne den døde begroning.
 3. Bland brun sæbe i en spand med lunkent vand. Cirka 3 dl sæbe til 10 liter vand. Det er nok til ca. 30 kvadratmeter terrasse.
 4. Skrub terrassen med sæben med en grov skurebørste.
 5. Lad det derefter tørre, skyl ikke sæben af. Fedtstoffet i sæben skal trænge ind i terrassen.
 6. Det er gjort. Terrassen føles nu blød, giver en varm fornemmelse og er fri for alger og skimmel i op til 5 år.
 7. Hvis du ønsker en større effekt af sæben, dvs. en glattere og mere grå overflade, skal du bare skrubbe sæben igen.

Fjernelse og rengøring af andre overflader med ALGERENT