Algerent har nedenfor samlet de mest almindelige spørgsmål, vi modtager fra vores kunder. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på

Info@algrent.com

Generelt om rensning

Generelt om rensning

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Det, du skal bruge, er ALGENT og vand. Derefter kan du vælge, hvordan du vil påføre blandingen på facaden. Pensel, rulle, malerpensel eller lavtrykssprøjte fungerer fint.


Min anbefaling er at investere i en lavtrykssprøjte, hvis du skal behandle et større område.

Hvad er en lavtrykssprøjte?

Det er en sprøjte med et reservoir (normalt 5 liter), som du pumper med hånden for at opbygge et tryk. Derefter kan du påføre væsken på ca. 1 m2, før du skal pumpe trykket op igen.


Lavtrykssprøjter sælges i de fleste byggemarkeder eller byggemarkedskæder som Jem & Fix og Bauhaus. Koster fra 120 kr. og opefter.

Virker almindelig brun sæbe ikke lige så godt som ALGERENT?

Nej, det gør det ikke.


Brun sæbe fjerner overfladesnavs, fordi den indeholder tensider. Men begroninger som alger og mos påvirkes slet ikke af tensider.


Når du rengør med en grov børste og sæbe, skrubber du mekanisk noget af begroningen væk. Men algerne bliver siddende i overfladens porer og kan fortsætte med at vokse. ALGERENT, derimod, trænger ind i porerne og dræber begroningen med det samme.

TagRens

Tagrens

I vores havestue har vi et gennemsigtigt kanal plast tag, som er angrebet af alger. Kan jeg rengøre med ALGERENT?

Naturligvis

ALGERENT ikke påvirke kanalplast eller få det til at ældes (gulne) hurtigere. Bland ALGERENT i henhold til anvisningerne, og lad behandlingen sidde i højst 12 timer. Skyl derefter ALGERENT af med vand for at bevare kanalplastens glansværdi.

Fungerer ALGERENT PROFFS på tagplade?

Ja, det er det

På selve tagpladen er porerne meget små, men den aktive ingrediens i ALGERENT binder sig til overfladen og dræber væksten. Hvis tagplade er højglans, anbefales det at skylle Algerent af efter 12 timer, da det kan gøre overfladen mat. Hvis tagplade er mat, behøver du ikke at skylle det af.

Kan jeg udføre tagrensning om vinteren?

Det anbefales at bruge ALGERENT, når temperaturen er over 0 grader hele dagen, og når der ikke forventes kraftig regn i de næste 12 timer. Effekten af ALGERENT er den samme, uanset om det er 1 eller 25 grader. Sådan kan du udføre tagrens.


Husk at holde flasken frostfri for at undgå lækage.

Hvad er den bedste tid på året at udføre tagrensning?

Både den kortsigtede og langsigtede effekt af ALGERENT PROFFS påvirkes ikke af årstiden, hvor du udfører tagrens. Det vigtigste er en temperatur over 0 grader og ingen regn i 12 timer.


Vi anbefaler også, at man ikke sprøjter blandingen på, når tagfladen er for varm (maks. 25 grader), for så fordamper det aktive stof i ALGERENT hurtigere.

Mine vindskeder er hårdt ramt af skimmelsvamp. Hvad skal jeg gøre?

Skimmelsvamp er den sværeste begroning at fjerne. Vi anbefaler, at du bruger Algerent Proffs og blander til en 3% opløsning. Det vil sige 1 del Algrent og 10 dele vand.


Hvis der er områder, hvor "den skimmelsvamp næsten er trængt ind i malingen", anbefales det at gøre det to gange med 6 måneders mellemrum.

Kan jeg bruge ALGERENT på paptage og eternit?

Absolut

ALGERENT svækker eller korroderer ikke materialet. Disse typer tagbelægninger har en lav glansværdi, og derfor er det ikke nødvendigt at skylle taget efter 12 timer. Lad regnen gøre arbejdet.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til at rense taget?

Det, du skal bruge, er ALGERENT PROFFS og vand. Derefter kan du vælge, hvordan du vil påføre blandingen på taget. En pensel, rulle, malerpensel eller lavtrykssprøjte fungerer fint.


Vores anbefaling er at investere i en lavtrykssprøjte, hvis du skal rense et større tag.

FacadeRens

FacadeRens

Hvordan renser jeg en hvidkalket eller kalket facade?

På en pudset facade er alger, rødalger og lav de mest almindelige begroninger, og de er relativt lette at fjerne. Hvis du ikke har vasket din hvide facade i lang tid, anbefaler vi, at du tilsætter lidt sæbe (der indeholder tensider) til blandingen for at løsne snavset på samme tid.


1. Bland i henhold til instruktionerne.

2. Spray blandingen på facaden. Husk at væde overfladen grundigt, forbruget vil være lidt højere end for en træfacade, ca. 0,4 liter/m2.

3. Lad ALGERENT virke i mindst 24 timer.

4. Hvis du vil have den døde begroning til at forsvinde med det samme, skal du skylle overfladen. Ellers vil den døde laver blive siddende i op til 1 år, før regnen vasker den væk.

Hvordan fjerner jeg rød alger på min pudsede facade?

Der findes sorte, røde og grønne alger, som kan sætte sig på facaden. Rødalger har tendens til at sætte sig dybere i facaden end grønalger.


Behandling af en facade med rødalger foregår på samme måde som behandling af grønalger. Men fordi de sidder dybere, er vores anbefaling at behandle overfladen to gange hver 6. måned.


Da du har en pudset facade, kan du bruge en højtryksrenser til at skylle de døde alger af efter behandlingen.

Hvordan renser jeg en facader af mursten?

Den mest almindelige begroning på en murstens- eller pudsfacade er alger og lav. Når du har renset murstenene med ALGERENT, vil farveændringerne i murstenene blive mindre, efterhånden som begroningerne forsvinder.


Bland ALGERENT i henhold til anvisningerne, og påfør blandingen med en lavtrykssprøjte. Sørg for, at overfladen er grundigt våd. Da mursten er porøse, vil forbruget være ca. 0,4 liter/m2. Lad blandingen sidde på murstenen i mindst 24 timer. Skyl om nødvendigt overfladen med vand for hurtigt at fjerne de døde begroninger.

Hvordan gør man en algerens på facaden?

Grønne lag er den mest almindelige begroning på facader. Hvis du skal male facaden igen, er det meget vigtigt at fjerne algerne, før du påfører ny maling. Ellers vil de blive siddende, og du vil sprede disse mikroskopiske sporer med din pensel over hele facaden.


Fordelen ved grønne alger er, at de er relativt lette at fjerne. Brug ALGERENT eller ALGERENT PROFFS til at neutralisere algerne på facaden, og glæd dig til en algefri facade i op til 5 år.

Kan man rense facaden med en højtryksrenser?

Fordelen er, at det er nemt og hurtigt. Ulempen er, at man skubber vand ind bag facaden, hvilket kan give permanente fugtskader på facaden, og alger, laver og skimmelsvamp bliver siddende i overfladens porer. 1 år efter er alger, lava og skimmelsvamp tilbage på facaden i uformindsket mængde.


Hvis du vil have bedre resultater og mindre arbejde over en 5-årig periode, skal du bruge ALGERENT.


1. Bland i henhold til anvisningerne, og påfør blandingen med en lavtrykssprøjte.


2. Lad blandingen virke i mindst 24 timer.


3. Skyl facaden og døde begroninger med en haveslange.


4. Nu har du en facade, der vil være fri for alger, lav og skimmelsvamp i op til 5 år.

Kan facaden vaskes med Yes rengøringsmiddel?

Selvfølgelig kan du bruge et rengøringsmiddel, men det vil ikke give nogen langsigtet effekt til at fjerne alger og anden begroning på facaden. Hvis man skrubber facaden med en børste, fjerner man mekanisk overfladealgerne, men ikke dem, der sidder i overfladens porer.


Rengøringsmidler indeholder tensider og er gode til at opløse fedt og snavs. Facaden bliver ren for snavs, men det påvirker ikke alger, skimmelsvamp eller mos. Mængden af alger vil være den samme 1 år senere.


ALGERENT trænger ind i overfladens porer og dræber algerne i dybden. Det giver en langtidseffekt, som forsinker nye alger i op til 5 år.

Hvordan fjerner man skimmelsvamp på facaden?

Skimmelsvamp er den mest vanskelige begroning at fjerne. Den er mest tydelig på hvide vindskeder og andet snedkerarbejde, men kan findes overalt på facaden. Det kan let forveksles med almindeligt snavs. Hvis det får lov at sidde i længere tid, har skimmelsvamp en tendens til at "krybe ind under malingen", hvilket gør det endnu sværere at fjerne.


Vi anbefaler, at du bruger ALGERENT PROFFS og blander til en 3% opløsning. Det vil sige 1 del Algerent og 10 dele vand. Hvis der er områder, hvor "skimmelsvamp er trængt ind under malingen", anbefales det at gøre det to gange med 6 måneders mellemrum, f.eks. forår og efterår. På den måde får du en ordentligt desinficeret overflade, som holder skimmelsvampen væk i op til 5 år.

Kan ALGERENT bruges som malings grund rens?

Hvis du skal male din facade igen, er ALGERENT PROFFS det perfekte malings grund rense. Den fjerner ikke kun alger og skimmelsvamp inden maling, men matterer også overfladen, så den nye maling hæfter bedre.


1. Bland ALGERENT PROFFS til en 6% opløsning, dvs. 1 + 5 dele vand for at give blandingen en matterende effekt på overfladen.

2. Påfør blandingen på facaden.

3. Lad blandingen sidde i mindst 48 timer. Vask derefter resterne af mos, alger og skimmelsvamp af facaden med en vandslange. Brug ikke en højtryksrenser, da der er risiko for, at vandet trænger ind bag facaden.

4. Vent derefter mindst 48 timer mere, før du begynder at male facaden.

Hvordan renser man en eternitfacade?

ALGERENT virker fremragende på eternitfacader, trænger dybt ind i den porøse flise og dræber begroningen. Ved rensning af eternit fliser skal man være forsigtig, da fliserne indeholder asbest. Brug derfor ikke en højtryksrenser eller en børste til at fjerne laver alger og mos fra facaden.


Spray blandingen på, og lad den virke i mindst 48 timer. Derefter vil al begroning være død, men vil forblive der, indtil vejret har vasket overfladen ren. Hvis du vil fremskynde denne proces, kan du bruge en almindelig haveslange til at skylle eternitfacaden af med.

Rengør gårdhave og Terrasserens

Rengør gårdhave og Terrasserens

Kan vores kat gå på terrassen, efter at vi har renset den med ALGERENT?

JA

ALGERENT PROFFS er ikke farligt for mennesker eller dyr og er et godkendt produkt i Danmark og EU. Hvis du vil være ekstra forsigtig, kan du lade katten vente med at gå på terrassen, indtil den er tørret. Efter 7 dage er 99% af det aktive stof i ALGERENT fordampet fra træets overflade.

Er ALGERENT et almindeligt terrasserens middel?

Nej, det gør de ikke.

Langt de fleste rengøringsmidler indeholder kun tensider. Tensider er effektive mod snavs, men har ingen effekt på alger og skimmelsvamp. ALGERENT indeholder benzalkoniumklorid, som trænger ind i overfladens porer og desinficerer (dræber) alger og skimmelsvamp.

Kan du bruge eddike i stedet for ALGERENT?

NEJ

Eddike dræber ikke alger, mos og skimmelsvamp, men har en kortvarig effekt på pH-værdien i det miljø, hvor begroningen er til stede. Det hæmmer væksten af ny begroning, men efter et par måneder er effekten væk.


Mange børster overfladen efter at have behandlet den med eddike. Det fjerner mekanisk begroningen på overfladen og bremser på kort sigt væksten af nye alger. Men dybt nede, i materialets porer, forbliver algerne.

Hvad er den bedste måde at rense træterrasser på?

Sprøjt blandingen på tørre dæk, når der ikke forventes kraftig regn inden for de næste 12 timer. For at lette påføringen af blandingen anbefales en lavtrykssprøjte.


Hvis du har olierede eller malede dæk med højglans, anbefales det at skylle dækket efter 12 timer. Hvis du har en traditionelt ubehandlet terrasse lavet af imprægneret træ, er det ikke nødvendigt, da regnen vil skylle resterne af begroningen væk.

Virker almindelig brun sæbe ikke lige så godt som ALGERENT PROFFS på terrassen?

Nej, det gør den ikke.


Sæbe fjerner overfladesnavs, fordi det indeholder tensider. Men begroninger som alger og skimmelsvamp påvirkes slet ikke af tensider.


Når man gør rent med en grov børste og sæbe, skrubber man mekanisk noget af begroningen væk. Men algerne bliver siddende i overfladens porer og kan fortsætte med at vokse. ALGERENT, derimod, trænger ind i træets porer og dræber begroningen i dybden.

Hvorfor ser terrassen ikke ren ud, når jeg har behandlet den med ALGERENT PROFFS?

Der er forskel på snavs og begroninger som f.eks. skimmelsvamp. 


Nogle gange kan det være svært at afgøre, hvad der er hvad. Men som regel har man både snavs og begroninger på sin terrasse efter vinteren.


ALGERENT PROFFS indeholder ingen tensider, som er en almindelig komponent i rengøringsmidler til at opløse snavs. 


Det anbefales at blande lidt sæbe i ALGERENT PROFFS for at fjerne snavset på samme tid. Skyl dækket med vand efter 12 timer for at fjerne snavset.

Jeg har betonplader på min terrasse. Kan jeg bruge ALGERENT?

ALGERENT kan bruges på betonfliser, skiferfliser og havesten. Det beskadiger eller svækker ikke flisen. 


Fordelen ved ALGERENT i forhold til tensidbaserede stenrensemidler er, at det trænger ind i stenens porer og dræber begroningen. ALGERENT giver derfor en meget bedre langtidseffekt.

Anden brug

Anden brug

Hvordan renser jeg mine havemøbler af plast?

Plastprodukter som f.eks. havemøbler er ofte blanke (har en højere glans) for at forhindre snavs i at sætte sig fast. Alle rengøringsmidler er let ætsende og kan gøre overfladen mat, hvis blandingen bliver siddende for længe. Det gælder også ALGERENT.


Anbefalingen er at lade ALGERENT sidde på overfladen i højst 12 timer, før man skyller det af. Det er vigtigt at blande ALGERENT i henhold til instruktionerne.

Hvordan slipper man af med skimmelsvamp indendørs på loftet?

ALGERENT er beregnet til udendørs brug, men kan også bruges indendørs. Det vigtigste er at have god ventilation, mens blandingen påføres, bruge åndedrætsværn og ikke gå ind i det behandlede rum i 1 uge.


1. Sæt en lille ventilator op på loftet et par timer før rengøringen. På den måde har du etableret luftstrøm og ventilation på loftet.


2. Bland en 3% opløsning, og påfør blandingen med en lavtrykssprøjte på overfladen. Hvis området er stort, skal du dele det op i flere dele, som du gør med 1 uges mellemrum. Sluk for ventilatoren i mellemtiden.


3. Efter 24 timer er den sorte skimmelsvamp død, og efter ca. 1 uge er blandingen fordampet fra overfladen, og du kan komme ind i rummet igen. Det er ikke nødvendigt at skylle.

Om produktet ALGERENT

Om produktet ALGERENT

Bliver det bedre rens af at blande mindre vand i?

Nej, det gør det ikke.

En koncentration på mere end 3% benzalkoniumklorid gør ikke resultaterne bedre eller mere holdbare. Det øger kun risikoen for, at den overflade, du behandler, bliver påvirket af ALGERENTs ætsende egenskaber.

Er ALGERENT farligt?

Nej ALGRENT PROFFS er ikke farligt.

Det aktive stof benzalkoniumklorid er et godkendt middel i Danmark og EU.

Stoffet er et almindeligt tilsætningsstof i f.eks. hudplejeprodukter, da det virker desinficerende.

Hvordan skal jeg handle med ALGERENT?

ALGERENT er bionedbrydeligt, men indeholder flere kemiske forbindelser. Derfor skal man være forsigtig, når man blander det, og ikke sprede det unødigt.

Brug sikkerhedsbriller og handsker, og brug ikke mere end nødvendigt.

Hvad er forskellen mellem ALGERENT og ALGERENT PROFFS?

ALGRENT PROFFS er tilpasset til mere vanskelig begroning.


Den sværeste vækst at neutralisere er skimmelsvamp og flisepest. Derfor er anbefalingen, at hvis du skal behandle f.eks. hvidmalede vindskeder, der er angrebet af sortskimmel, skal du bruge ALGRENT PROFFS.

ALGERENT PROFFS indeholder et antiskummiddel, som er godt, hvis man bruger en lavtryksspray.

Hvordan skal jeg blande ALGERENT og ALGERENT PROFFS?

Bland efter anvisningen, og ryst beholderen let for at homogenisere blandingen. Du kan f.eks. tilsætte lidt brun sæbe til blandingen, hvis du samtidig vil rense overfladen for snavs.

Service, returnering og andet

Service, returer och övrigt

Service, returnering og andet

Kan man købe ALGERENT i en butik?

Det gør vi desværre ikke. Vi sælger kun produkterne online, via vores hjemmeside og på www.algrent.com.

Sender du til udlandet?

I øjeblikket sender ALGERENT kun til Danmark og Sverige.

Er det sikkert at handle på ALGERENT.COM?

Naturligvis

ALGERENT tilbyder kun sikre betalingsmuligheder gennem nogle af markedets førende betalingsudbydere. Vi videregiver aldrig dine personlige data til tredjepart. Når du afgiver en ordre hos os, oplyser du dine personlige data som navn, adresse og telefonnummer. Samtidig accepterer du, at vi gemmer og bruger disse oplysninger, så vi kan opfylde vores forpligtelser over for dig som kunde.


Vi overholder svensk og dansk lovgivning samt Forbrugerstyrelsens retningslinjer.

Hvor lang tid er leveringstiden?

ALGERENT leveres normalt inden for 24 timer efter bestilling, og du har pakken 2-3 dage senere på udleveringsstedet, under normale forhold. 

Hvis ordren er registreret inden kl. 10.00 på en hverdag, afsendes den normalt samme dag. På helligdage afsendes ordren først næste arbejdsdag.

Hvordan returnerer jeg et produkt?

Som kunde har du 14 dage til at åbne købet. ALGERENT refunderer dig 100%, bortset fra returfragten, som du selv er ansvarlig for. Dette forudsætter dog, at den vare, du ønsker at returnere, er ubrugt.


Kontakt os altid før en returnering, så hjælper vi dig. At undlade at afhente din forsendelse er ikke en gyldig fortrydelsesret. Læs mere under uleveret forsendelse under købs- og leveringsbetingelser.

Hvad er 100% kundegaranti?

ALGERENT er overbevist om, at du vil blive 100 % tilfreds. Derfor har du 30 dage til at teste produktet. Hvis du ikke er tilfreds, og mere end 90% af indholdet er tilbage, har du mulighed for at returnere produktet.

ALGERENT refunderer dig 100%, bortset fra returportoen, som du selv er ansvarlig for.